Wie dragen gouden armbanden?

goud armband 4 goud armband 3 goud armband 2 goud armband 1

Gouden armbanden zijn een trend die de laatste jaren heel erg groeit. Toch zijn deze armbanden niet iets nieuws. Gouden armbanden bestaan al honderden jaren en zijn ontstaan in Europa. Duitse goudsmeden waren de eersten ter wereld die deze armbanden konden maken. Vanwege de prijs en de luxe uitstraling van goud werden ze meestal gedragen door rijke mannen en vrouwen, vaak uit handelsfamilies en adel.

Tegenwoordig is goud beter bereikbaar dan ooit, en zijn de prijzen eerlijker. Goud zie je op dit moment terug in allerlei verschillende vormen van sierraden. De gouden armband is hierin een goede optie, ze kunnen door iedereen gedragen worden en hebben een tijdloos design.

Zijn gouden armbanden voor vrouwen of mannen?

 

Veel mensen verwachten dat gouden armbanden exclusief voor vrouwen zijn, maar niks is minder waar. Al sinds vroegere tijden dragen mannen gouden armbanden om hun status of rijkdom te tonen. Waarin dit vroeger veel werd gedaan door bijvoorbeeld prinsen en ander adel, is het tegenwoordig heel normaal voor een ‘normale’ man om een gouden armband te dragen. Armbanden hebben nu een veel minder cultureel stigma dan bijvoorbeeld een oorbel of ketting.

Strakke gouden armbanden

 

Qua design kan je verschil maken in twee types gouden armbanden: strakke armbanden en gedetailleerde armbanden.

Strakke armbanden zijn niet zoals de naam doet vermoeden, armbanden die strak om de pols zitten. Het strakke doelt op het design. Dit zijn vaak egale en vlakke armbanden, die door hun kale ontwerp juist een stoere look hebben. Veel mannen kiezen voor een strakke gouden armband, maar deze is ook populair onder de vrouwen. Deze armbanden kunnen van puur goud zijn, of kunnen verwerkt zijn met witgoud. Meestal zijn ze niet voorzien van edelstenen.

 

Gedetailleerde gouden armbanden

 

Vrouwen kiezen vaak niet voor een strakke gouden armband, maar juist voor gedetailleerde gouden armbanden. Deze armbanden hebben veel versieringen en bestaan vaak uit meerdere schakels, of zijn voorzien van edelstenen. Ook kan het zijn dat deze gedetailleerde armbanden bestaan uit een combinatie van verschillende edelmetalen, zoals witgoud en normaal goud. Deze armbanden zijn vaak dun, hierdoor leggen ze extra detail op de versieringen.