Wat zijn klassieke trouwringen?

Het huwelijk is sinds jaar en dag al iets speciaals dat in een leven gebeurd. Het is dan ook al heel lang normaal om dit vast te leggen met een trouwring. Door de tijd heen zijn er veel verschillende vormen en maten aan trouwringen in de mode geweest. Toch zijn veel hiervan allang weer vergeten. Omdat het zo’n belangrijke dag in je leven is, wil je wel dat de trouwring altijd relevant blijft. Hiermee voorkom je dat jouw trouwring na een aantal jaren weer uit de mode is. Om die reden kiezen veel mensen voor klassieke trouwringen.

klassiek ring 5

 

Gouden trouwringen

Als mensen denken aan klassieke trouwringen, dan denken ze vaak aan gouden trouwringen. Met de klassieke gouden kleur zijn deze ringen echt tijdloos. Gouden trouwringen voor vrouwen zijn vaak voorzien van één of meer diamanten. Herenringen hebben daarentegen juist geen stenen of versieringen, maar worden gekenmerkt door een extra brede band.

Gouden trouwringen worden net als andere gouden objecten gegradeerd in karaats. Hoe hoger dit karaats, hoe meer goud de ring bevat. 24 karaats is het hoogst haalbare, puur goud. Dit is echter niet handig voor ringen omdat puur goud niet stevig is. Het is zelf een beetje ‘kneedbaar’ zoals klei dat is. Om die reden wordt goud vaak verwerkt met andere edelmetalen als koper of zilver om de stevigheid te garanderen.

klassiek ring 2

 

Zilveren trouwringen

Niet zo populair als de gouden variant, toch zijn ze een perfect voorbeeld van klassieke trouwringen. Al sinds oudsher werkt de edelsmid met zilver en maken ze zilveren trouwringen. Daarom is zilver een goed voorbeeld van een klassiek materiaal. Om de klassieke look af te maken worden zilveren trouwringen meestal voorzien van één of meerdere diamanten, bijvoorbeeld in een halo opstelling. Dit geeft de indruk van een klassieke ring zoals dit in de huizen van adel werd gedragen.

De zilveren kleur is in vele opzichten subtieler dan goud. Toch betekend die niet dat zilver niet op kan vallen. Afhankelijk van je huidtype kan zilver juist extra opvallen en detail geven. Om deze reden is zilver altijd een belangrijk materiaal geweest voor klassieke trouwringen.

klassiek ring 1